Ingrediente:
- In principiu avem nevoie de:
- maruntaie - pipote si inimi de la o curte de pasari (aprox. 800gr)
- o poala de radacini (telina, morcovi, patrunjel)
- vreo trei cepe ramase pe funia impletita as’toamna
- o mana de orez (4 linguri)
- cateva rosii bine coapte
- 1 canutza cu bulion de rosii
- o mana de verdeata proaspat culeasa (leustean si patrunjel)
- un botz de untura
- ceva acreala – in cazul nostru: 1 plic bors maggi
- sare dupa gust.
Ingrediente:
- Pentru mamaliga:
- 700 ml apa
- sare
- malai
- Pentru straturi:
- 12 bucatele carnati din untura
- 300 gr branza de oi
- 3 oua
- 50 gr cascaval
- 1 cub unt
- sare
Ingrediente:
- 1 picior de porc afumat
- 500 ml vin rosu
- sare
- piper macinat
- piper boabe
- 4-5 foi de dafin
- 3-4 catei de usturoi
- 1 lingurita cimbru uscat
- boia de ardei dulce
- Pentru sos:
- 1 radacina hrean
- 2-3 linguri zeama de lamaie
- sare
- 150 gr iaurt
- 6-7 linguri cu varf smantana
Ingrediente:
- 1-2 lingurite ghimbir ras
- 250 ml apa
Ingrediente:
- Blat:4 oua
- 2 linguri faina
- 2 linguri cacao
- 4 linguri zahar
- 1 praf de copt. Crema:500 ml frisca lichida
- 4 banane
- 100 g ciocolata de menaj sau tableta simpla.