BannerFans.com
Blogul oficial - "Retete, E. L." | Comunitatea membrilor : Inscriere | Autentificare
Ați creat un blog și blog-ul dvs. este dedicat o industrie de nișă.
Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

sâmbătă, 7 noiembrie 2015

Sos cu Ficatei

Ingrediente:

  • 300 g ficatei
  • 4 linguri bulion ardei
  • 4 linguri vin alb
  • 6 catei de usturoi
  • 2 rosii
  • o lingurita de zahar
  • un varf de cutit sare
  • piper
  • foi de dafin
  • patrunjel
  • menta.

Salata elvetiana

Ingrediente:

  • 500 g cartofi rosii fierti
  • 150 g castravete
  • 150 g telina fiarta(de data aceasta nu am folosit)
  • 1 salata verde
  • 100 g rosii
  • 100 g ardei gras rosu(eu am folosit de data aceasta ardei Kapia)
  • 80 g cascaval
  • 150 g maioneza
  • 50 g iaurt/sana
  • zeama de lamaie,dupa gust
  • sare

Crap cu Legume la Cuptor

Ingrediente:

  • crap 2,5 kg
  • ceapa 5 buc
  • morcov 5 buc
  • rosii 6 buc
  • 250 ml must alb
  • (sau vin. . . eu nu am avut)
  • sare
  • ulei
  • condiment pentru peste Fit-up! de la Kamis
  • 5 catei de usturoi

Placinta cu Branza Sarata

Ingrediente:

  • pt. umplutura:
  • 600 g telemea de oi sau vaca
  • 6-7 oua
  • pt. foi:
  • 50-70 g unt la temperatura camerei
  • o cana de apa calduta cca 250 g
  • drojdie cam un cubulet sau cat o nuca
  • sare
  • 2 linguri ulei
  • o lingura otet
  • cca 500 g faina

Paste cu Ton si Creveti

Ingrediente:

  • Paste
  • Ulei de masline
  • 10-15 rosi - Cherry
  • 1 ceapa mare
  • Creveti curatati
  • 1 Conserva ton in suc propriu
  • 2 catei de usturoi sau mujdei
  • piper
  • cimbru
  • oregano
  • vegeta

sarmale in foi de varza acra

Ingrediente:

  • 700 gr carne pui (piept si pulpe superiare dezosate am folist eu)
  • 100 gr orez
  • 1 conseva rosii decojite intregi
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura mica de marar
  • 1 legatura mica patrunjel
  • 1 morcov ras
  • sare, piper
  • 1 lingura cimbru
  • 100 gr apa daca este necesar la fiert
  • 1 varza acra

Budinca cu dovlecei si telemea

Ingrediente:

  • 600 g dovlecei decojiti si fara seminte
  • 250 g telemea
  • 1 morcov(cca150g)
  • o ceapa mare
  • 180 g faina
  • 5 oua
  • 60 ml ulei
  • o lingurita praf de copt
  • o legatura de marar

Cartofi Noi la Abur cu Smantana si Marar

Ingrediente:

  • 8 cartofi noi
  • 150 g smantana
  • o lingurita cu unt
  • o legatura marar
  • delikat dupa gust

Friptura `Tiganeasca`

Ingrediente:

  • 12 felii carne porc (ceafa, pulpa, cotlet dar la fel de bine putem pregati si carnea de pui sau curcan)
  • 4-5 catei ustoroi pisati
  • 300 ml lapte rece (daca laptele nu acopera carnea se mai adauga)
  • 1 lingura faina
  • sare
  • piper
  • boia
  • ulei

Tort cu mere intregi

Ingrediente:

  • 8 mere potrivite ca marime
  • 1/2 cana nuci taiate
  • 3 linguri gem de gutui
  • o lingurita scortisoara
  • 6 linguri zahar
  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri ulei
  • coaja de lamaie
  • 50 g stafide stropite cu o lingurita rom (optional)
  • o lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • Decor(optional):
  • 400 ml frisca batuta
  • cateva feliute de mar

Castraveciori Murati, Crocanti

Ingrediente:

  • 10 kg castraveciori tineri si marunti
  • 1 kg telina, cu frunze si radacina
  • 300 g usturoi
  • 1-2 leg marar uscat sau verde, dar cu seminte
  • 4-5 morcovi
  • 1 mana cu frunze de visin (stejar sau artar)
  • hrean
  • sare grunjoasa, 1 lingura cu varf la 1 l apa
  • 7-10 foi de dafin
  • 2-3 linguri boabe de piper
  • 1 lingura de coriandru, boabe
  • 4-6 buc cuisoare
  • 4-6 ardei iuti (optional)
  • 1 lingura seminte de mustar (optional)

Dulceata de coji de pepene rosu

Ingrediente:

  • 1 kg de coji de pepene cintarite dupa ce au fost fierte in apa cu otet
  • 1 kg de zahar
  • 1/2 l de apa
  • zeama de la o lamiie mare (50 ml) sau 100 gr glucoza
  • vanilie

Agica-sos de Legume Picant, Pentru Iarna

Ingrediente:

  • 3 l suc de rosii, fara seminte
  • 1 kg ardei gras
  • 5-6 buc. ardei iute
  • 300 g usturoi
  • 5-6 mere, rase
  • 5 radacini de hrean
  • 5 radacini de patrunjel
  • 1-2 legaturi patrunjel verde
  • 1 legatura marar verde
  • sare grunjoasa
  • zahar, dupa gust
  • alte condimente, dupa gust

Compot de `Ananas` (din Dovlecel)

Ingrediente:

  • 2,5kg dovlecel curatat de coaja si taiat cubulete (mai mici ca si ananasul din compot)
  • 150ml otet 9
  • 1kg zahar
  • 4-5 pliculete cu zahar vanilat
  • 2-3 lamai netratate (sau inainte de folosire le frecati bine coaja cu apa calduta)
  • 1,5 l apa pentru sirop
  • conservant (sau aspirina)

Bors de cartofi

Ingrediente:

  • Pentru o oala de 4 l:
  • 2 cepe potrivite
  • 5-6 cartofi (depinde cat de mari sunt)
  • 1 morcov
  • telina, albitura
  • 2 ardei grasi
  • 2 rosii
  • 1/2 leg patrunjel
  • leustean 1 leg.
  • 1 ou
  • 1 l bors
  • taitei de casa
  • sare dupa gust

Smoothie de Mango, Caise si Rodie

Ingrediente:

  • 150 g rodie
  • 200 g caise
  • 200 g mango
  • 150 ml ceai verde

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...