Ingrediente:
- Pentru umplutura:
- feta / cascaval, taiat cubulete mici
- ceapa rosie, tocata marunt
- ardei iute rosu si / sau ardei gras rosu (daca nu vreti asa iute), taiat cubulete, dupa gust
- masline negre / verzi, taiate feliute
- ierburi aromatice: menta, cimbru, maghiran- proaspete, tocate marunt / uscate
Ingrediente:
- pulpe pui
- slanina afumata taiata bucatele mai lungi ptr impanat
- fasii mai late de slanina ce o vom folosi ca si capac la copanelele umplute
- usturoi ptr impanat taiat si el fasii
- rama pentru uns capacul
- Pentru umplutura folosita la copanele:
- 1 buc ficat crud de pui
- 1 ou fiert
- 1/2 felie paine
- patrunjel verde tocat
- sare
- piper
Ingrediente:
- 300 gr faina
- 200 gr unt
- 100 gr zahar pudra
- 60 gr ciocolata
- 1 lingurita rasa de praf de copt
- 1 galbenus
- 50 gr migdale/alune/nuci macinate
- 1 lingura cacao
- 1 lingura rom (optional) vanilie
- Decor:
- 1 lingura cacao
- ~ 100 gr cicolata
Ingrediente:
- 9 oua
- 18 linguri de zahar
- 18 linguri de nuca macinata
- 2 pachete de unt
- 2-3 linguri de cacao
- arome dupa preferinte (vanilie)
- o mana buna de nuca putin prajita si sfaramata
- sucul de la jumatate de lamaie
- o tableta de ciocolata topita si amestecata cu 3-4 linguri de lapte
Ingrediente:
- 1 kg orez
- 0,5 kg ficat de porc
- 1/2 de plaman
- 1,5 kg de carne de la cap
- 1 inima
- 300 g de slanina de langa cap
- intestine mai groase de la porc
- 1 ceapa
- sare, piper, cimbru
- maioran