Ingrediente:
- pulpe pui
- slanina afumata taiata bucatele mai lungi ptr impanat
- fasii mai late de slanina ce o vom folosi ca si capac la copanelele umplute
- usturoi ptr impanat taiat si el fasii
- rama pentru uns capacul
- Pentru umplutura folosita la copanele:
- 1 buc ficat crud de pui
- 1 ou fiert
- 1/2 felie paine
- patrunjel verde tocat
- sare
- piper
Preparare:
Azi am facut cateva pulpite la cuptor pe capac. Am incercat sa impac pe toti din casa in urmatorul fel.
Am luat cateva pulpe de pui le-am curatat, am dezosat partea de jos a pulpei dizlocand osul. Am taiat apoi pulpa in doua pe la articulatie si le-am condimentat cu un pic de sare. Copanelul de jos l-am umplut cu un amestec pe care vi-l descriu in cele ce urmeaza, iar partea superioara a pulpelor le-am impanat cu clisa (slanina afumata ) si bucatele de usturoi, le-am sarat si asezat pe capacul uns cu rama. capacul il asez peste un vas in care pun apa.
Umplutura consta din 1 ficat de pui crud taiat marunt, 1 ou fiert razuit, patrunjel verde tocat, jumate felie paine muiata in lapte apoi stors, sare, piper. Se amesteca totul bine si apoi copanelele dezosate le-am umplut (in locul osului scos am pus umplutura). In partea inferioara a copaneleor am pus o fasie mai lata de slanina pe care am prins-o cu scobitori, iar deasupra am pus deasemeni 2 fasii de slanina, capac prinse in acelasi mod cu scobitori de catre carne. Le asezam si pe acestea langa pulpitele impanate, mai punem in tava 3-4 catei usturoi si cateva feliute de slanina si dam totul la cuptor.
Servim cu mujdei de usturoi cu smantana si cartofi pai.
Am luat cateva pulpe de pui le-am curatat, am dezosat partea de jos a pulpei dizlocand osul. Am taiat apoi pulpa in doua pe la articulatie si le-am condimentat cu un pic de sare. Copanelul de jos l-am umplut cu un amestec pe care vi-l descriu in cele ce urmeaza, iar partea superioara a pulpelor le-am impanat cu clisa (slanina afumata ) si bucatele de usturoi, le-am sarat si asezat pe capacul uns cu rama. capacul il asez peste un vas in care pun apa.
Umplutura consta din 1 ficat de pui crud taiat marunt, 1 ou fiert razuit, patrunjel verde tocat, jumate felie paine muiata in lapte apoi stors, sare, piper. Se amesteca totul bine si apoi copanelele dezosate le-am umplut (in locul osului scos am pus umplutura). In partea inferioara a copaneleor am pus o fasie mai lata de slanina pe care am prins-o cu scobitori, iar deasupra am pus deasemeni 2 fasii de slanina, capac prinse in acelasi mod cu scobitori de catre carne. Le asezam si pe acestea langa pulpitele impanate, mai punem in tava 3-4 catei usturoi si cateva feliute de slanina si dam totul la cuptor.
Servim cu mujdei de usturoi cu smantana si cartofi pai.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Multumesc.