Ingrediente:
- 3 dovlecei
- 1 morcov
- 1 ardei gras verde
- 1 ardei gras rosu
- 1/2 telina
- cateva tulpini de telina
- 1 ceapa rosie mica
- 500 ml bors
- 100 grame smantana 25%
- 2 galbenusuri
- 3 linguri ulei
- sare, piper, boia
- patrunjel
Preparare:
Curatam si taiem in bucati mici legumele. In trei linguri de ulei calim ceapa impreuna cu ardeii, morcovul si telina. Dovleceii ii lasam deoparte deoarece ii vom adauga mai tarziu. Turnam peste legume 1, 5-2 L apa. Cand legumele sunt aproape fierte adaugam dovleceii si borsul (dat in clocot). Condimentam cu sare, piper si boia.
Continuam fierberea inca 15 minute si luam vasul de pe foc. Intr-un castron amestecam smantana si galbenusurile adaugam si 4-5 linguri din ciorba (pentru a dilua smantana), omogenizam bine si turnam amestecul in ciorba. Presaram cu patrunjel verde.
Continuam fierberea inca 15 minute si luam vasul de pe foc. Intr-un castron amestecam smantana si galbenusurile adaugam si 4-5 linguri din ciorba (pentru a dilua smantana), omogenizam bine si turnam amestecul in ciorba. Presaram cu patrunjel verde.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Multumesc.