BannerFans.com
Blogul oficial - "Retete, E. L." | Comunitatea membrilor : Inscriere | Autentificare
Ați creat un blog și blog-ul dvs. este dedicat o industrie de nișă.
Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

luni, 2 noiembrie 2015

Ciorba de Vacuta

Ingrediente:

  • 700 g pulpa vita sau vitel
  • 3 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras
  • 4 cepe
  • 2 linguri bulion sau 250 g suc de rosii
  • 1 l bors de casa sau bors la plic
  • delikat
  • verdeturi (patrunjel, marar, leustean) - cimbru preferential
  • smantana preferential

Preparare:

Taiem carnea cuburi si o punem la fiert in 3, 5 l apa rece. Cand se formeaza spuma o strangem cu o spumiera si lasam sa fiarba carnea in continuare. Pe la jumatatea fierberii adaugam legumele taiate, acoperim cu un capac si lasam sa fiarba.

Dupa ce legumele si carnea sunt aproape fierte adaugam bulionul sau sucul de rosii, asezonam cu sare sau delikat si mai lasam pana incepe sa clocoteasca, atunci adaugam si borsul si mai lasam pe foc 5 minute dupa ce ciorba incepe sa fiarba.

Taiem patrunjelul si leusteanul marunt si o adaugam in ciorba impreuna cu cimbrul daca doriti si putin marar (eu am fol. Marar uscat). Acoperim oala pret de 5 minute ca sa se imbine aromele, apoi ridicam capacul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...