BannerFans.com
Blogul oficial - "Retete, E. L." | Comunitatea membrilor : Inscriere | Autentificare
Ați creat un blog și blog-ul dvs. este dedicat o industrie de nișă.
Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

vineri, 6 noiembrie 2015

Compot

Ingrediente:

  • Fructe:
  • prune
  • struguri
  • caise
  • piersici
  • felii de lamaie
  • Pentru fiecare borcan, cate:
  • 3 linguri de zahar
  • o lingurita de zahar vanilat.

Preparare:

Alegeti fructe proaspete, sanatoase, bine coapte dar inca tari (nu trecute din copt). Spalati bine fructele si curatati-le de codite.

Spalati lamaia si taiati-o felii de 0, 5 cm grosime, apoi taiati in sferturi.

Asezati-le in borcane de 800 gr, proaspat spalate, de preferat cu capace cu filet. Intercalati printre fructe si bucatele de lamaie.

Umpleti borcanele cu apa, pe care apoi o desertati intr-un vas pe care il puneti pe foc. Adaugati cate 3 linguri de zahar tos pentru fiecare borcan. Amestecati ca sa se dizolve zaharul si sa se incalzeasca usor.

Puneti in fiecare borcan cate o lingurita de zahar vanilat apoi umpleti borcanele cu siropul de zahar.

Puneti capace si asezati borcanele intr-o tava pe care o puneti la cuptor sa fiarba la foc mic.

Dupa 15 minute, stingeti focul si lasati borcanele sa se raceasca in cuptor pana a doua zi.

Puneti borcanele bine racite in camara rece si intunecoasa. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...