Ingrediente:
- Cantitati pentru 12 portii:
- 1 ciolan afumat
- 500 gr. fasole alba
- 1 ceapa alba
- 1 capatana de usturoi
- 2 morcovi
- 1 pastarnac
- 1/2 telina radacina
- 2 ardei grasi. Sare
- piper
- boia
- tarhon
- otet.
Preparare:
Pune fasolea la inmuiat de cu seara. a doua zi pune-o la fiert si goleste de trei ori apa de pe ea, inlocuind-o cu alta, tot fierbinte. Asaza in oala sub presiune ciolanul afumat, fasolea cu cea de-a patra apa, o ceapa, 5-6 catei de usturoi, morcovii, pastarnacul, telina si ardeii.
Fierbe o jumatate de ora si verifica. Daca toate sunt bune, scoate ciolanul, strecoara zeama de pe fasole si trece prin robotul de bucatarie fasolea impreuna cu toate zarzavaturile. Presara boia de ardei, iute sau dulce, afumata sau obisnuita.
Pune pe foc oala cu zeama strecurata, adauga pasatura de fasole, potriveste de sare si piper si fierbe pana dispare spuma de la suprafata, amestecand din cand in cand. Stinge focul de sub oala, toaca marunt alti 3-4 catei de usturoi si adauga-i in supa impreuna cu frunzele de tarhon proaspete. La sfarsit, acreste cu otet din vin.
Fierbe o jumatate de ora si verifica. Daca toate sunt bune, scoate ciolanul, strecoara zeama de pe fasole si trece prin robotul de bucatarie fasolea impreuna cu toate zarzavaturile. Presara boia de ardei, iute sau dulce, afumata sau obisnuita.
Pune pe foc oala cu zeama strecurata, adauga pasatura de fasole, potriveste de sare si piper si fierbe pana dispare spuma de la suprafata, amestecand din cand in cand. Stinge focul de sub oala, toaca marunt alti 3-4 catei de usturoi si adauga-i in supa impreuna cu frunzele de tarhon proaspete. La sfarsit, acreste cu otet din vin.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Multumesc.